pühapäev, 19. juuni 2011

Koorikleib

Esimene katse koorikleiba valmsitada
Eile tuli huvitav mõte, küpsetaks õige omale mõned koorikleivad. Natuke uurimist/puurimist mööda internetti ja retsepti oligi olemas.

Sai siis kapist kõik vajalik välja otsitud ja tööle asutud. Paar tundi hiljem oli tulemus käes. Lõhnas hästi ning pani suu vett jooksma.

Väga mõnusad koorikud tulid. Algul jäid küll sutsu nätskeks, kuid mõnda aega jahtuvas ahjus seismist ning said täiesti valmis.

Mina sain endale 7 koorikut.

Kõigile, kes soovivad ka ise järgi proovida, lisan allapoole ka retsepti.

Vaja läheb:
6-8 pätsikest:
* 400g rukkileiva jahusegu
* 25g presspärmi
* 3,5 dl vett
* 2tl soola
* 1tl suhkrut

Soovi korral võid lisada ka seemneid, köömneid või muud meelepärast

Toimi nõnda:
Sega jahu pärmi ja maitseandjatega.
Lisa segule soe vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Tainas ei tohi olla liiga tihke, muidu jäävad leivakesed puised ja kõvad.
Kata kauss rätikuga ja lase tainal kerkida soojas kohas 1 tund.
Tõsta kerkinud tainas töölauale ja sõtku kergelt läbi.
Jaga 6-8 ühesuuruseks tükiks, vormi neist pallikesed ja vajuta laiaks.
Tõsta ahjuplaadile, torka kahvliga augud sisse ja jäta 30 minutiks kerkima.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 225 kraadi juures 15 minutit.
Veidi jahtunult lõika pooleks ja naudi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar